Delhi by cycle

We zijn inmiddels aangekomen in de hoofdstad van India, New Delhi. Het leek ons leuk om de stad op oerhollandse manier te ontdekken, namelijk per fiets. Op een mooie oranje fiets ging onze fietstour verzorgd door Delhi by Cycle om 06:30 van start in Old Delhi.

Gelukkig was het nog geen top drukte op straat, maar het is toch wel een uitdaging om door de Indiase straten te fietsen. Onze fietsskills uit Nederland deden er niet toe hier. Ogen achter en voor zouden handig geweest zijn want je bent constant bezig om mensen, koeien, gaten in de weg, scooters of karren te ontwijken.

Onderweg kregen we veel informatie van onze gids Priyam. Hij vertelde onze over verschillende plekken, gebouwen, en een stukje geschiedenis van de stad. Ook brachten we een bezoekje aan de spice market en het rode fort en zagen meerdere tempels, moskeeën en andere gebouwen. Halverwege de tour hielden we een pauze om heerlijke chai thee te drinken.

Na ongeveer 3 uur fietsen door de straten van Old Delhi, sloten de tour af met een welverdiend ontbijtje bij Karim’s. Het was een leuke en vooral uitdagende tour en een hele leuke manier om de stad te verkennen.

De highlights die je tijdens je fietstour zult tegenkomen zijn: Delite Cinema, Turkman Gate, Chawri Bazar, Fatehpuri Masjid, Spice Market, Madras Colony, Civil Lines, Old Delhi railway station, Chandni Chowk, Red Fort (buitenkant), Jama Masjid (buitenkant), Karim’s restaurant voor ontbijt, Delite Cinema.

Close
Social Globe © Copyright 2018. All rights reserved.
Close