Accommodatie tip: Hostal Casa Mazeta

Nieuwe bestemming: El Salvador. Een land waar je niet gelijk aan denkt, maar boven aan je wensenlijstje moet staan! Prachtige natuur, koloniale stadjes en hele vriendelijke mensen wat wil je nog meer? We verbleven drie nachten in Hostal Casa Mazeta in het dorpje Juayua. Dit is één van de koloniale dorpjes die samen met drie andere dorpjes de Ruta de Flores vormen. Een bloemenroute langs de dorpjes. Wij bezochten de dorpjes in het weekend en dat was extra leuk omdat er overal foodfestivals waren, waar je zo kon aanschuiven en tussen de locals lokale gerechtjes kon proeven.

Hostal Casa Mazeta

Hostal Casa Mazeta

Hostal Casa Mazeta is een mooi hostel met een binnentuin vol bloemen en planten, de kamers zijn schoon en ruim en er is een keuken waar je zelf kunt koken. De perfecte uitvalsbasis om het dorpje te ontdekken of de omliggende omgeving. Heb je zin om ’s avonds ergens wat te drinken of heerlijke te eten? Breng dan een bezoekje aan het La Rumba Café. Dit café zit op de hoek op twee blokken van het hostel en is een gezellig plek om te ontbijten, lunchen, dineren of een biertje te drinken.

Wij hadden zin om iets actiefs te doen en besloten met een gids de 7 watervallen hike te doen. Deze 7,5 uur durende hike brengt je langs koffieplantages, maisvelden, dichtbegroeide jungle en uiteindelijk langs zeven prachtige watervallen. Een leuke hike waarbij gids Carlos veel interessante dingen vertelde over bomen, planten maar ook over gebruiken in El Salvador. We gingen zelfs abseilen van één van de watervallen, dat was wel spannend want je kon je alleen vasthouden aan een touw. Maar wel gaaf om te doen. Bij de ene laatste waterval maakte Carlos een lunch voor ons en bij de laatste waterval kon je zwemmen. Al met al een leuke actieve en leerzame dag!

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close