Must do: Roadtrippen door Yucatan in een volkswagen busje

The Kombi Experience

Hoe gaaf is het om in een oud volkswagen busje te mogen rondrijden. En dan al helemaal in Mexico met wuivende palmbomen en een prachtige zee op de achtergrond. Het is wel een klein beetje een droom om dit te kunnen doen. Deze droom werd afgelopen maandag werkelijkheid. Voor drie dagen gingen wij op pad met ’the Kiwi’, zo heet onze schattige groene Volkswagen Kombi.

Meet the Kiwi

Zoals elke VW busje moet je ook ’the Kiwi’, die geboren is in 1983 eerst een beetje leren kennen. Elke busje heeft z’n eigen gebruiksaanwijzing, dus we kregen eerst een uitgebreide uitleg van Martin over hoe hij te besturen is. Hij heeft een opklap dakje en je kunt de achterbak plat leggen zodat er een groot bed tevoorschijn komt. Na een goedgekeurd test rondje kon ons avontuur beginnen. Je bent helemaal vrij om naar toe te rijden waar je wilt. Het is de een goede manier om nog meer van Yucatan te zien.

 

Slapen op het strand

We voelden ons echte hippies in dit coole busje, raampjes open, haren los en gaan!! Onze eerste bestemming was uiteraard het strand. Door een stortbui konden we helaas niet lang blijven, maar toen heb opklaarde hebben we het strand Xpu Ha bezocht. De Kiwi geparkeerd tussen de palmbomen in het witte zand, wat een plaatje! Hier eventjes gechilld, boodschapjes gedaan en aan het einde van de dag naar onze eerste slaapplek gereden. Uiteraard een weer een prachtig plekje direct aan zee, tussen de palmboompjes op Playa Chamicos. De Kombi heeft alle kampeerfaciliteiten bij zich dus we hebben gekookt op het strand en natuurlijk een corona gedronken!

The Kombi Experience

The Kombi Experience

Van cenote naar cenote

Na heerlijk wakker worden met uitzicht op zee zijn we met de Kiwi richting het binnenland gereden. We hebben drie prachtige cenotes bezocht. Cenote Samula is echt een aanrader, wonder boven wonder waren wij hier de enige. Boven in de cenote zat een gat waar zonlicht doorheen schijnt, dit gaf een prachtige zonnestraal op het helder blauwe water in de cenote. Zo bijzonder! Cenote X’Keken heeft vele stagmieten en stalagtieten, je kunt hier ook een duik nemen in het verfrissende water. Als laatste gingen we naar cenote Ik Kil, super toeristische maar toch prachtige cenote. De cenote is open aan de bovenkant en vanaf daar hangen er lange planten naar beneden. Ziet er geweldig uit. Je moet dit alleen wel delen met honderden anderen…

The Kombi Experience

The Kombi Experience

Nog maar 1 dagje..

De laatste dag alweer, nog maar 1 dagje genieten van de de Kiwi. We zijn naar Kaan Luum gereden, een meer dat soms helderblauw is en soms mosgroen. Midden in het meer ligt een cenote. Op de steiger die in het water ligt kun je lekker chillen en af en toe in het water springen. Heerlijk om onze ochtend zo te beginnen. In de middag zijn we naar de Muyil Ruïnes gereden, dit ligt ietsjes verderop. Hier kun je een Maya ruïne bezoeken, door de jungle lopen naar het meer en op een uitkijktoren genieten van het mooie uitzicht. Helaas hebben we aan het einde van de dag het busje weer in moeten leveren.. Super leuke ervaring en hele goede tips gekregen van Martin, de verhuurder van de busjes. Check de bovenstaande drone beelden die we in samenwerking met The Kombi Experience hebben gemaakt.

The Kombi Experience

The Kombi Experience

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close