Must do: Bike & Bites Food Tour SINGAPORE

Singapore. Futoristisch, brandschoon en een mengelmoes aan culturen. Het kleinste land van Zuid-Oost Azië en juist daarom ideaal om met de fiets te ontdekken. Dit keer hebben we de ‘Bike & Bites Food Tour’ gedaan. Want dankzij die mengelmoes aan culturen staat Singapore bekend om het heerlijke lokale eten.

Met onze Singaporese gids Simon en twee Hongkongers gingen we op stap. Het idee van de tour is dat je langs de verschillende wijken gaat en het lokale eten gaat ontdekken. Singapore is lang onderdeel geweest van het Britse koninkrijk. De Britten verdeelden de bevolkingsgroepen naar afkomst in verschillende wijken. Hierdoor zijn de culturen goed bewaard gebleven, met onder meer als resultaat heerlijk lokaal eten.

Verschillende wijken, verschillende culturen

De eerste wijk waar we aankomen is Little India. Na twee maanden in India te hebben rondgereisd, werden we gelukkig niet teleurgesteld. De Paratha’s en curries waren heerlijk. Dat Singapore niet echt een fietsland is werd wel duidelijk. Fietsen doe je hier op de voetgangerspaden. Met als uitzondering de rit naar China Town. Hier ligt het enige stuk fietspad. Chinatown heeft de typische Chinese gebouwen en versieringen. Niet vreemd aangezien het merendeel van de Singaporezen van Chinese afkomst is. Na heerlijk Chinees gegeten te hebben vervolgen we onze weg naar Malay Village. Door de smalle en sfeervolle straatjes komen we aan in het Maleisische gedeelte van Singapore. Winkeltjes, eettentjes en een heus Nederlands restaurant waar je bitterballen kan kopen. Met de prachtige moskee midden de wijk is het ontzettend mooi om te zien dat hier alle bevolkingsgroepen harmonieus met elkaar samen leven.

Singapore is een land van tegenstellingen. Hoge moderne wolkenkrabbers naast karakteristieke gebouwen. Streetfood naast de luxe restaurants. Juist die unieke tegenstellingen en de verschillende culturen en achtergronden van de Singaporezen maken Singapore een must see in Azië. En dat doe je wat ons betreft het beste op de fiets. Wij vonden de Bike & Bites Food Tour een echte aanrader.

Doe meer reisinspiratie op via onze website. Lees reisblogs of bekijk onze spectaculaire dronebeelden. Alle blogs zijn geschreven vanuit eigen reiservaring en alle beelden zijn door ons zelf gemaakt.

Ook geïntereseerd in handgemaakte sieraden uit India? Diede startte tijdens onze wereldreis haar eigen sieradenlijn Behind The Moon. Stuk voor stuk handgemaakte oorbellen, kettingen & ringen, met liefde en zorg uit Jaipur. Op een eerlijke manier, voor een eerlijke prijs.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close