Gebaseerd op onze ervaringen tijdens het reizen door Noord-, Centraal & Zuid Amerika, India en Zuid-Oost Azië & Afrika
1. Goede kleding
Je gaat wat van de wereld zien. Als het meezit ook nog verschillende werelddelen! Tijdens onze reis waren we blij dat we goed voorbereid op pad zijn gegaan. Toen we de Acetenango vulkaan beklommen in Guatemala vroor het ’s nachts (en wij hadden het als enige niet koud). Daarom mogen een aantal zaken niet ontbreken. Met dank aan het uitvoerige advies van outdoor expert John de Vries van Vriezz trading.
Begin met een goed shirt van merinowol van Armadillo. Je ruikt geen zweet en schoonmaken gaat eenvoudig met een beetje lauw water. Daarnaast houdt wol de natuurlijke eigenschap dat het je koud of warm houdt! Voordeel, je hebt maar één merinowollen shirt nodig in je bepakking.
Een goede wandelbroek is een must have. Niets vervelender dan een schurende broek tijdens een lange tocht. Op advies hebben we gekozen voor broeken van het Finse Sasta, de Jero (Sjoerd) en Vuonti (Diede). Deze zijn een beetje elastisch, zodat je eenvoudig vulkanen (of andere plekken) kunt beklimmen zonder dat het schuurt. Maar wel stevig, zodat het niet scheurt als je tegen die scherpe rotst schuurt.
Als bovenkleding hebben we een fleece vest van Pinewood. Fleece neemt geen water op en transporteert zweet eenvoudiger naar buiten. In combinatie met het armadillo shirt een goede combinatie. Daarnaast zorgt fleece voor een luchtlaag en daarmee goede isolerende eigenschappen. Dat hebben we gemerkt tijdens onze tochten. Sjoerd heeft het vaak warm en doet het fleece vest snel uit. Als je stil staat is het fijn om hem weer aan te doen, juist omdat je dan het snelst weer afkoelt.
Dankzij deze verschillende lagen is een dunne jas voldoende. Belangrijk is wel dat de jas waterafstotend en ademend is. Hierdoor zal je er veel vaker gebruik van maken. Op advies beide gekozen voor de Tulluz jas van Pinewood. Deze jas is zeer dun en licht, maar bevat (het ‘geheim’ van alle kleding) verschillende aan elkaar gelijmde lagen die zeer dun zijn, maar daardoor wel alle goede eigenschappen bevatten. Ademend, waterafstotend en bescherming tegen de wind.
Is het klimaat warm en vochtig, dan gebruikten we vooral het merinowollen shirt in combinatie met de waterafstotende jas. Is het ook koud, dan namen we het fleecevest mee.
Als laatste de sokken, zonder naden graag! Daarom hebben we de Darn Tough wollen sokken meegenomen. Wederom Merino wol, zodat de sokken ademend zijn en geen last hebt van stinkende voeten. Mét levenslange garantie!
2. Packing cubes
Er is al genoeg geschreven over welke backpack je moet nemen. Daar gaan we het niet over hebben. Wat wel belangrijk is dat alles goed georganiseerd is. Tijdens onze wereldreis zijn we gaan houden van onze packing cubes. Hierdoor wordt je backpack geen puinhoop, elke keer als je weer vertrekt en je tas moet inpakken. Duur? Nee hoor! Je hebt ze al vanaf ‘Pakzak’ al vanaf €5,99 bij de Zweedse vriend Ikea. Tip, schrijf met viltstift wat er in de zak zit.
3. Oplaadmogelijkheden
Omdat al je apparaten opgeladen moeten worden en je nooit genoeg stopcontacten hebt zijn 2 zaken belangrijk: powerbanks en oplaadpunten. Tijdens onze reis hebben we 2 MI powerbanks van 20.000mAh gebruikt. Genoeg om je telefoon 4 keer op te laden.
Daarnaast hebben we een Powercube gebruikt. Hierdoor heb je 4 stopcontacten en 2 usb poorten extra. Met verschillende stopcontact opzetstukken.
4. Beveiliging
Je backpack is heilig. Drie belangrijke producten om je backpack te beschermen onderweg of in je dorm room.
Flightback
Wij maken al jaren geruik van de flightbak van Radical Design. Gekocht bij Bever. De flightbag zorgt er niet alleen voor dat de tas heel blijft tijdens het vervoer, maar ook dat niemand bij je spullen kan. Daarnaast kan je hem ook gebruiken als regencover. Erg handig!
Hangslot
Om de flightbag af te sluiten maken we gebruik van een Pacsafe reisslot met TSA combinatie.
Kabelslot
Als we aan het reizen zijn in de bus of trein, is het fijn om je handbagage of backpack ergens aan vast te maken. Niets is vervelender dan een gestolen tas. Wij maken gebruik van de Abus kabelslot. Met dit slotje kan je door de 120 cm lange kabel alles vastmaken.
5. Wifi range extender
Niets vervelender dan nét wel, nét geen bereik. Op heel veel verschillende plekken in de wereld was het beste plekje voor de wifi in de hoek van de slaapkamer. Niet ideaal als je even wilt gaan Netflixen of rustig wilt internetten op bed. Daarom hebben we de Nano Router van TP link meegenomen. Met dit apparaatje creëer je van vast- draadloos internet en van minimaal- maximaal bereik. Ontzettend handig om je weer helemaal zen te maken!