De ultieme reisroute door Thailand (2 tot 3 weken)

Phuket

Phuket zelf is niet zo spannend, het strand lijkt op een strand in Spanje en verder is er niet veel bijzonders te beleven. Wat wel heel leuk is, is om vanuit Phuket een aantal tours te doen. Een aanrader, maar mega toeristisch, is de kano dag tour naar Phang Nga Bay. Één van de hoogtepunten is natuurlijk James Bond Island, dit eiland is het decor geweest van één van de James Bond films. De nodige toeristen met camera’s en hordes japanners met ipads en iphones moet je voor het idee even wegdenken op dat moment.. Verder ga je nog per kano een aantal grotten bekijken. Natuurlijk hoef je niet zelf te peddelen maar je krijgt een kano met peddelaar. Want je moet professioneel kanopeddelaar zijn om door de smalle gaten in de rots te komen en tegen niemand aan te botsen. Er is maar één ingang en één uitgang voor de grot en met 30 andere kanoënde mensen beland je dan wel eens in een file. Maar dat was het allemaal waard want de grotten zijn prachtig.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is echt zo’n paradijsje, het enige nadeel is dat jij niet de enige toerist bent op dit eiland. Thailand is nu eenmaal toeristisch. Maar dat mag de pret niet drukken want het eiland is fantastisch! Overnacht bij Phi Phi Ingphu Viewpoint in een privé hutje op de berg, waar de aapjes op je balkon lopen en je een prachtig uitzicht hebt op het eiland. Vraag aan een local waar je de beste massages van het eiland kunt krijgen, ga met de boot naar Monkey Beach en knuffel de aapjes, snorkel in het helderste water ter de wereld, ontdek het bekende Railey beach, bbq op een privéstrand met mede backpackers, geniet van de zonsondergang op de boot midden op zee en drink een drankje uit de welbekende thaise buckets. 

Koh Tao

Koh Tao is dé perfecte plek om je duikbrevet te halen. Koh Tao is namelijk één van de goedkoopste plekken ter wereld om dit te doen. Als meer tijd hebt kun je in één week tijd twee duikbrevetten halen. Marle en ik hebben hier twee duikbrevetten gehaald ‘Open Water’ & ‘Advanced Diver’. Heb je minder tijd, kun je ook gewoon 1 duik doen of alleen het ‘Open Water’ brevet halen. Big Blue Diving is een leuke duikschool, je kunt hier ook overnachten en er is een gezellige bar aan het strand. Koh Tao is een gezellig eiland, met prachtige stranden en leuke eettentjes aan het water. 

Bangkok

Alhoewel je Bangkok gezien moet hebben, besteed hier niet te veel tijd. Hoe langer je blijft hoe gekker je wordt van de drukte, rare geuren, verdwaalde backpackers en oplichtende taxichauffeurs. Het is leuk om het Royal Palace te zien in Bangkok en om een fietstocht te doen en zeker ook even rond te snuffelen op Koh San Road. Maar ga liever een paar dagen extra naar het veel meer relaxte Chiang Mai bijvoorbeeld. Met de nachttrein kun je makkelijk in één nachtje naar Chiang Mai. Ga naar het treinstation Hua Lamphong of boek van te voren als je lekker wilt slapen in een bed, anders heb je de kans dat je net als ons de hele nacht in een coupé moet zitten. En dan ga je de NS wel missen.. Er zit geen glas in de kozijnen en de deuren zijn de hele weg open, de trein maak super veel lawaai en je hoort om de paar minuten een knal omdat de wagons tegen elkaar knallen. Dan is de nacht lang in deze oude, lawaaierige, thaise rammel trein.

Chiang Mai

Chiang Mai is één van de fijnste steden van heel Thailand als je het mij vraagt. Het is kleiner en dan ook rustiger dan Bangkok. Je hebt er leuke hostels, zoals Julie’s Guesthouse. Dit is dé plek om leuke mede backpackers te ontmoeten. Vanuit Chiang Mai kun je ook goed de jungle verkennen, loop gewoon één van de vele tourbureautjes binnen en boek je 2-, 3- of meerdaagse jungle tour. Je maakt een trekking door de jungle, slaapt in een olifantenkamp (neem warme kleding mee kan erg koud zijn ‘s nachts in het hutje) en je gaat nog langs een traditionele thaise stam. Kortom, je kunt je hier wel even vermaken. 

Pai

Wil je iets meer de hippiesfeer? Reis dan vanuit Chiang Mai door naar Pai! Zeker ook de moeite waard voor een bezoekje.

Meer lezen over reizen door Azië?

Vond je het leuk om de ultieme reisroute door Thailand te lezen? Lees meer over bijvoorbeeld Indonesië, Cambodja of India.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close