Lissabon met kids: wel of geen buggy mee?

Twijfel, twijfel, twijfel… moeten we nou wel of geen buggy meenemen naar Lissabon om onze 1-jarige dreumes in te vervoeren? Lissabon is gebouwd op 7 heuvels en op bijna alle foto’s zie je eindeloos lange steile trappen. Voor een buggy een dikke no go natuurlijk, maar om de buggy nou helemaal thuis te laten durfden we ook niet helemaal aan. Lees hier onze ervaringen.

Buggy mee naar Lissabon?

Wij kozen ervoor om wel een buggy mee te nemen naar Lissabon omdat het van te voren een beetje moeilijk in te schatten is of je hem wel of niet goed kunt gebruiken. Liever meegenomen en niet gebruikt dan niet meegenomen en balen dat je geen buggy tot je beschikking hebt. Onze zoon is ruim 1 jaar en kan nog niet lopen. Een buggy is voor ons dus essentieel. Maar om nou dat ding elke steile trap op te tillen of berg op te duwen vonden we ook geen goed idee. We besloten de buggy + een draagzak mee te nemen.

Draagzak is key

Uiteindelijk hebben wij de buggy alleen op het vliegveld gebruikt. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je gaat zien en doen in Lissabon. Wij waren vooral veel op pad en wouden eigenlijk de hele stad verkennen. Dat betekent dus ook berg op berg af en trap op trap af. Eigenlijk hebben wij onze zoon alleen maar in de draagzak gehad de hele dag en dat ging helemaal prima. Hij kon slapen als hij moe was in de draagzak en zo konden we toch op een fijne manier de stad ontdekken.

Na 1 dag weet je een beetje welke stukken je wel of niet de buggy mee kan nemen. Soms gingen wij voor een restaurantje een klein blokje om op een vlak stuk in de stad en dan kun je prima de buggy meenemen.

Hoe doen andere ouders dit?

Natuurlijk kijk je een beetje in het rond hoe andere ouders met kinderen dit aanpakken in Lissabon. Ik heb eigenlijk maar een paar buggy’s gezien en dan vooral ouders die aan het stuntelen waren over een trap of steil stuk. Je kunt nou eenmaal niet overal komen in de stad met die buggy. Dus het ligt er een beetje aan wat je zelf fijn vindt, ga je de hele dag op pad in verschillende wijken dan zou ik de buggy thuis laten. Maar doe je alleen een klein blokje om dan kan de buggy mee.

Conclusie: Wel of geen buggy mee naar Lissabon?

Op basis van onze ervaring zou ik de buggy wel meenemen, dan heb je die in ieder geval achter de hand. Want op het vliegveld moet je soms ver lopen of lang wachten en dan kan het fijn zijn dat je je kindje in de buggy kan zetten. Je hebt natuurlijk ook nog andere spullen (lees: tas, koffer etc.) waar je mee moet slepen dus je kindje past niet echt bij je op de arm.

Maar… voor in Lissabon zelf zou ik de buggy achterlaten bij de accommodatie. Ik heb de buggy overdag in Lissabon echt niet gemist, ik was juist blij dat we niet de moeite hadden gedaan om hem mee te slepen. Een draagzak is dan wel echt noodzakelijk. Dus ik zou zeggen investeer in een goede draagzak want deze zul je veel gebruiken.

Vind je het een gedoe om de buggy alleen mee te nemen voor op het vliegveld dan kun je het ook prima thuis achterlaten. Je zult je ook redden zonder buggy in Lissabon.

Meer reisinspiratie?

Doe meer reisinspiratie op via onze website. Lees reisblogs of bekijk onze spectaculaire dronebeelden. Alle blogs zijn geschreven vanuit eigen reiservaring en alle beelden zijn door ons zelf gemaakt.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close