Must try: Proef malva pudding in Zuid-Afrika

Je kunt Zuid-Afrika niet verlaten zonder een hapje te hebben genomen van de traditionele Zuid-Afrikaanse malva pudding. Wij ontdekten dit heerlijke toetje aan het begin van onze reis door Zuid-Afrika. En daar ging het direct helemaal mis, want daarna wilden we dit ELKE dag! De malva pudding ziet er niet echt spectaculair uit… het is simpel gezegd een stuk cake met een warme vanille achtige pudding. Maar laat je niet misleiden door het uiterlijk van dit mierzoete toetje. Eerst proeven en dan oordelen.

Wat is malva pudding?

Malva pudding is voor de zoetekauw een echte must try in Zuid-Afrika. Als je een malva pudding in een restaurant besteld dan krijg je een warme cake met abrikozenjam in een sponsachtige structuur overgoten met een heerlijke romige saus. Soms wordt het ook geserveerd met ijs. En het is per regio afhankelijk welke jam er wordt gebruikt, dit gaat van gember tot abrikoos. Waarbij abrikoos toch wel echt de meest voorkomende is en naar mijn mening ook de lekkerste.

Zelf malva pudding maken

Je kunt de malva pudding makkelijk zelf maken als je een recept op internet opzoekt, maar zo lekker als het traditionele recept van Zuid-Afrikaanse families ga je het zelf helaas niet maken. Dus wil je de echte ervaring dan moet je toch echt naar Zuid-Afrika om van dit heerlijke zoete dessert te genieten.

Waar kan ik malva pudding bestellen?

Bijna bij elk restaurant in Zuid-Afrika staat dit toetje op de kaart. Wij waren dan ook erg teleurgesteld als we in een restaurant waren waar de malva pudding niet op de kaart stond. Het was zelf zo erg dat wij bij de supermarkt een kant en klare malva pudding kochten en zelf de saus hebben gemaakt in een hostel. Dit is echter niet echt een aanrader want het is lang niet zo lekker als in een restaurant. Dus ik zou zeggen, wil je de malva pudding proeven kijk dan vooral even van te voren op de kaart en bestel hem in een restaurant.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Wil je meer lezen over Zuid-Afrika? Ga bijvoorbeeld mountainbiken tussen de wijnvelden. Wil jij ook een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika maken? Bij Footprint Travel kun je helemaal zelf je eigen reis samenstellen.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close