Must do: Mountainbiken tussen de wijnvelden in Stellenbosch

Fietsen en wijn, hoe Nederlands wil je het hebben? Ga mountainbiken tussen de wijnvelden in Stellenbosch. Fietsen verleren we natuurlijk nooit en tijdens deze Bikes ’n Wines fietstocht leer je dat de Nederlanders begonnen zijn met het maken van wijn in Zuid-Afrika

In het ontzettend leuke stadje Stellenbosch hebben we deelgenomen aan de Adventure Ride van Bikes ’n Wines. Met de mountainbike langs drie verschillende wijnboerderijen, dat leek ons wel wat! 

Bezoekje aan de wijnboerderijen

Om 10 uur verzamelen we bij de wijnboerderij Asara. Een prachtige plek tussen de wijnvelden. Daar staan de andere deelnemers al klaar die in Kaapstad zijn opgepikt. Twee gezellige Belgen, een Française en een Singaporese. Helaas beginnen we hier niet met proeven, maar mogen we gelijk op de fiets. 

De eerste stop is bij de kleinste wijnboerderij van de regio, Lovane. Ze maken hier tussen de 10 en 12 duizend flessen wijn. De buurman maakt er meer dan een miljoen. Hierdoor is Lovane meteen een exclusieve wijn, welke niet buiten Zuid-Afrika verkocht wordt. In de kelder kregen we uitleg van de sommelier en natuurlijk moet er geproefd worden. De smaak zat er goed in, en na verschillende proefrondes met witte, rode en rosé wijnen mochten we weer op de fiets.

Aangezien de Bikes ’n Wines fietstocht een Adventure Ride is, hebben we niet gefietst op de verharde weg maar mochten we de wijnvelden in. Hierdoor heb je meteen een goed beeld bij de grote van de wijnvelden. Stellenbosch is verantwoordelijk voor het grootste deel van de Zuid-Afrikaanse wijnproductie, en met de fiets is dat goed te zien. 

Lunchen & wijnproeven

De tweede stop is bij de Skilpadvlei. Inderdaad lees je hier het woord schildpad. Hier komen landschildpadden voor. Tijdens deze stop werd er ook geluncht, zodat we het wijnproeven mooi kunnen combineren met een lekker stukje vlees. Want naast het wijn maken kunnen de Zuid-Afrikanen heerlijk eten bereiden! De combinatie wijn, eten en gezellige mensen maakten dit tot een uiterst aangename tussenstop.

Het laatste gedeelte van de route ging over een heuvel, waarbij we prachtig uitzicht hadden over Kaapstad en de tafelberg. Langs de wijngaarden reden we naar de laatste wijnboerderij van de trip, Asara. Het beginpunt van de tocht. Moe maar voldaan na een heuvelachtige tocht van ruim 20 kilometer hebben we hier de laatste drie wijnen geproefd. Met een prachtig uitzicht op de wijnkelder. De Bikes ’n Wines fietstocht is een echte aanrader als je in Zuid-Afrika bent! Dus ga lekker iets actief doen, ga mountainbiken tussen de wijnvelden in Stellenbosch.

Doe meer reisinspiratie op via onze website. Lees reisblogs of bekijk onze spectaculaire dronebeelden. Alle blogs zijn geschreven vanuit eigen reiservaring en alle beelden zijn door ons zelf gemaakt.

Wil jij ook een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika maken? Bij Footprint Travel kun je helemaal zelf je eigen reis samenstellen.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close