KOONING Georgetown

Georgetown, de bruisende hoofdstad van het Maleisische eiland Penang. Wat is het hier ontzettend fijn. Leuke restaurantjes en mooie oude gebouwen. Niet voor niets heeft Unesco in 2008 de binnenstad van Georgetown uitgeroepen tot UNESCO World Cultural Heritage Site. Georgetown is een stad met oosterse en westerse invloeden. Dit zorgt er voor dat je op elke hoek van de straat lekker kunt eten. Van Indiase curry in Little India en Chinese noodles in China Town naar westerse tentjes met heerlijke broodje ei met avocado (tip! Mugshot café & Yin’s Sourdough Bakery).  

Georgetown is ook de plek waar we tijdens onze reis opnieuw naar zijn teruggekeerd. We misten de stad en ons hotel KOONING. Dit nieuwe hotel zit precies op de goede locatie: Campbell street! Centraal gelegen tussen de gezellige cafeetjes en winkels. Maar ook dicht bij de boot terminal en bushalte om naar Penang National Park of Penang Hill te gaan.

De kamers zijn ingedeeld als een vide. De badkamer en woonkamer op de begane grond en het bed een verdieping hoger. Hierdoor kan je heerlijk cocoonen door het afgesloten gevoel. Een verrassende en fijne manier om te slapen! Mocht je hier niet helemaal gecharmeerd van zijn. KOONING blijft verrassen. Ze hebben ook prachtige kamers met een balkon. Hier staat het bed gewoon op de begane grond.

In totaal zijn we na twee bezoeken anderhalve week in Georgetown geweest. De natuur, gezellige restaurantjes, fijne mensen, goed slapen en lekker eten hebben Georgetown voor ons gemaakt tot een van de hoogtepunten van Maleisië.

Close
Social Globe © Copyright 2018. All rights reserved.
Close