Reistips Aruba: 5x dit moet je gezien hebben

Het beeld wat ik had van Aruba is een eiland met langgerekte witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Dit plaatje klopte precies! Aruba heeft kilometers lange witte zandstranden waar je goed kunt zonnebaden, maar ook uren overheen kunt struinen. Het is wel echt een must op een auto te huren want er is genoeg te zien op het eiland! Lees hier de reistips voor Aruba.

#1 Struinen door Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Een leuk stadje, maar je moet er niet op zondag naar toe.. Wij kwamen op zondag aan en dachten dat het wel leuk was om tegen de avond even gezellig een rondje door Oranjestad te wandelen. Nou zo leuk was dat niet want het was er totaal uitgestorven. Blijkbaar is dat heel normaal op zondag, daar kwamen we achter nadat we een paar locals gesproken hadden. Maar Oranjestad is zeker wel de moeite waard om te bezoeken op alle andere dagen in de week;) Ga shoppen in de vele winkeltjes, proef lokale snacks zoals batidos (hele zoete milkshake-achtige drankjes) en pastechi’s (deegpasteitjes met vlees, vis of kaas) of laat je rondleiden door een gids. Omdat wij het wel interessant vinden om meer over de stad te weten te komen hebben we een stadtour gedaan, altijd leuk om een beetje geschiedenis te horen over verschillende gebouwen en plaatsen in de stad.

#2 Baby Beach

Baby Beach is echt een paradijsje, het ligt in het zuiden van Aruba op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Oranjestad. Een mooi langgerekt strand in de vorm van een halve maan, het water is aangenaam en ondiep. Plof neer op het strand of chil in het super blauwe water. Hier kun je je zeker een aantal uurtjes vermaken.

#3 California Lighthouse

Zeker de moeite waard is om de lighthouse te bezoeken. Dit ligt helemaal in het noorden van het eiland en geeft je een prachtig uitzicht. Vanaf Palm Beach kun je er gemakkelijk naar toe wandelen of fietsen.

#4 Flamingo Beach

Dit is denk ik wel het bekendste strand van instagram… Hier vind je namelijk die leuke flamingo’s op het strand waar iedereen mee op de foto gaat. Dit strandje is alleen helaas niet voor iedereen toegankelijk. Er zijn namelijk twee manier om er te komen:

1. Je boekt een kamer in het Renaissance Resort. Het strand met de flamingo’s is namelijk een strandje op het privé eiland van het resort, het is dus vrij te bezoeken voor hotel gasten. Je moet er wel met een bootje naar toe, maar bij het laten zien van hotel kamer pasje kun je gratis instappen. Helaas moet ik er wel bij vertellen dat een verblijf in dit resort zeker niet budgetvriendelijk is;)

2. Koop een dagpas voor het eiland, deze is ook niet prettig voor je portemonnee. Dit geintje kost je namelijk zo’n 125 dollar per persoon. En ze verkopen de dagpassen heel beperkt, dit hangt af van de bezetting van het hotel. Het kan dus zijn dat je helemaal geen dagpas kunt krijgen voor het eiland.

Nu vraag je je zeker af hoe wij op het eiland beland zijn. Nou ik (diede) had het geluk dat ik vanuit mijn werk 1 nachtje in het Renaissance Resort kon verblijven. Hierdoor hadden we gratis toegang tot Flamingo Beach en daar hebben we dan ook zeker gebruik van gemaakt;)

#5 Arikok National Park

Wil je even iets anders dan strand hangen of flamingo’s aaien? Boek een jeeptour door het national park Arikok op Aruba. Een leuke activiteit die een halve dag duurt. Probeer niet met je eigen huurauto door het park te rijden, hier wordt de verhuur organisatie niet blij van denk ik. Of je moet een pick-up of jeep huren natuurlijk. Je kunt ook een mountainbike huren en het park fietsend verkennen, zeker de moeite waard.

Dronebeelden van Aruba

Aruba is prachtig, ook van boven. Bekijk hier de mooiste dronebeelden van Aruba om alvast in de stemming te komen.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close