4-daagse boottocht Komodo eilanden

Vanuit Lombok hebben we een 4-daagse boottocht Komodo eilanden gedaan met Wanua Adventure langs de Komodo eilanden met als eind bestemming Flores. Een mooie maar ook helse tocht… Geweldige uitzichten, komodo varanen en zwemmen met manta roggen. Maar ook zeeziek, hoge golven en weinig slaap. Lees hier alles over de 4-daagse boottocht naar de Komodo eilanden in Indonesië. Kijk hier alvast de beelden om in de stemming te komen.

Waar start mijn trip?

Je kunt de boottocht op 2 manier doen: van Lombok naar Flores of van Flores naar Lombok. Het is aan te raden om de trip van Lombok naar Flores te maken want dan heb je alle hoogtepunten op het einde van je tocht. Als je je 4-daagse boottocht naar de Komodo eilanden hebt geboekt bij Wanua Adventure, dan start je reis in de Bangsal haven in het noorden van Lombok. Hier stap je aan boort en begint het 4-daagse avontuur op zee.

Dag 1: zonsondergang & fonkelende sterrenhemel

Op een grote boot met ongeveer 30 medereizigers start je toch in de haven van Noord-Lombok. Na een paar uur varen maak je de eerste stop bij, Kenawa island. Hier kun je na een korte klim heuvel op genieten van een prachtige zonsondergang. Je bent omringd door water en ziet langzaam een mooie oranje gloed om je heen ontstaan. Een magische start van de tocht. Weer terug op de boot is het inmiddels donker geworden en kun je genieten van een fonkelende sterrenhemel op het dek van de boot. Daarna maak je je klaar voor je eerste nacht op zee.

Dag 2: snorkelen bij Moyo island & hike naar een verfrissende waterfal

Na de halve nacht te hebben gevaren kom ‘s ochtends aan bij Moyo Island. Hier maak je een wandelingetje naar een waterval en kun je gaan snorkelen in het heldere water tussen de blauwe zeesterren en vele vissen.

Tot dan toe heb je nog een redelijk rustige tocht. Bij ons begon die middag de zee steeds ruiger te worden. Vanaf dat punt zouden we zo’n 20 uur aan één stuk gaan varen om de volgende ochtend bij de Komodo eilanden aan te komen. Het merendeel van de boot werd helaas zeeziek, waaronder Diede. Dus dat was wel even afzien. De boot ging wil van links naar rechts, de enige manier om je nog enigzins vast te houden was door als een zeester op het bed te gaan liggen.

Na een heftige nacht op de ruige zee (hopelijk is die tocht bij jou niet zo ruig) begint gelukkig ook gelijk het hoogtepunt van de boottocht. Nog een beetje versuft van de nacht ga je met je snorkel het water in op zoek naar Manta roggen. Dit is echt een geweldige ervaring. Zo bij zonder om zo’n groot vliegend tapijt langs je heen te zien zweven.

Dag 3 & 4 boottocht Komodo eilanden

Na 2 dagen varen kom je dan op dag 3 eindelijk aan bij de Komodo eilanden. De komende 2 dagen staan dan ook in het teken van dit gebied. Je gaat veel snorkelen, chillen op Pink Beach, biertjes drinken op het dek en genieten van het uitzicht onder het varen op de boot. De volgende ochtend ga je al vroeg op pad om de zonsopgang te bekijken vanaf een mooi uitzichtpunt op de berg. Die dag maak je ook nog een tochtje over het eiland Rinca, op zoek naar de Komodo dragon. Deze enorme hagedis (zo ziet hij eruit) kan wel 3 meter lang worden en zijn niet ongevaarlijk. Je spot er een aantal en kunt heel dichtbij komen, al hadden wij het idee dat deze dieren gedrogeerd waren want ze gaven geen kik….

Na Rinca vaar je verder naar je eindbestemming Labuan Bajo, op het eiland Flores.

Doe meer reisinspiratie op via onze website. Lees reisblogs of bekijk onze spectaculaire dronebeelden. Alle blogs zijn geschreven vanuit eigen reiservaring en alle beelden zijn door ons zelf gemaakt.

Ook geïntereseerd in handgemaakte sieraden uit India? Diede startte tijdens onze wereldreis haar eigen sieradenlijn Behind The Moon. Stuk voor stuk handgemaakte oorbellen, kettingen & ringen, met liefde en zorg uit Jaipur. Op een eerlijke manier, voor een eerlijke prijs.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close