2-daagse Kamelen safari

We zijn op dit moment aan het rondreizen in Rajasthan in het noorden van India. Vele forten, tempels en paleizen hebben we hier al bezocht. Maar het hoogtepunt van onze rondreis door Rajasthan is toch wel de kamelen safari door de woestijn verzorgd door Karan Desert Safari nabij het plaatsje Jaisalmer.

Om 3 uur werden we opgepikt door een jeep. Na een tijdje rijden kwamen aan bij een boom waar de kameelman al op zat te wachten met vier kamelen. We maakten een prachtige tocht van anderhalf uur door de woestijn op de kameel. Onderweg zagen we zelfs een aantal antilopen voorbij springen. Wat een rust en wat een uitgestrekt uitzicht. Aan het einde van de middag kwamen we aan bij de zandduinen waar we de nacht gingen doorbrengen.

Bij aankomst dronken we thee en kregen we wat lokale snacks terwijl we de zon in het woestijnzand zagen zakken. Ondertussen werd er een heerlijke lokale maaltijd voor ons gekookt. Prachtige plek en heerlijk om even te genieten van de rust vergeleken met alle toeterende scooters, riksja’s en auto’s in de stad.

Nadat we de hele avond hadden gekletst en naar de volle maan hadden gekeken was het tijd om te gaan slapen. Midden op de zandduinen stonden onze bedjes al klaar. Omringd door zand, rust en het licht van de volle maan vielen we in slaap. ’s Ochtends werden we gewekt door een geweldig mooie zonsopgang waarbij de hele omgeving verlicht was met oranje zonlicht. Een magisch begin van de dag. Na een kopje chai thee en een lokaal ontbijtje was het tijd om weer op de kameel te gaan. Onderweg kwamen we zelfs een moeder met baby kameel tegen. Uiteindelijk kwamen we weer aan bij het dorp waarbij we met de jeep terug werden gebracht naar Jaisalmer.

Wat was dit een bijzondere en onvergetelijke ervaring!

Close
Social Globe © Copyright 2018. All rights reserved.
Close