Must do: 2-daagse kamelen safari India

Tijdens je rondreis door Rajasthan in het noorden van India ga je vele forten, tempels en paleizen bezoeken. Maar het hoogtepunt van je rondje langs de Golden Triangle is toch wel echt de 2-daagse kamelen safari door de woestijn verzorgd door Karan Desert Safari nabij het plaatsje Jaisalmer. Bekijk alvast het filmpje hieronder om in de stemming te komen.

Je kunt deze kamelen tour het beste boeken vanuit woestijnstadje Jaisalmer, vanaf hier ben je het dichts bij de Thar woestijn aan de grens van India met Pakistan. In de middag wordt je opgepikt door een jeep, na een tijdje reiden kom je aan bij een boom waar de kamelen man al op je zit te wachten met een aantal kamelen. Dit is het startpunt van je 2-daagse avontuur door de Thar woestijn. Per kameel ga je het woestijn landschap in en rij je ongeveer anderhalf uur op de rug van de kameel naar je overnachtingsplek. Onderweg wordt je omringt door rust, ruimte en af en toe een aantal antilopen die voorbij springen. Aan het einde van de middag kom je aan bij de zandduinen.

Indiase curry met uitzicht

Bij aankomst in de zandduinen krijg je een heerlijk kopje thee en wat lokale snacks terwijl je de zon in het woestijnzand weg ziet zakken. Ondertussen is de gids druk om een heerlijke lokale maaltijd voor je te koken. Echt een prachtige plek om even te ontsnappen aan de drukte van India (toeterende scooters, riksja’s en auto’s).

Nachtje slapen onder een fonkelende sterrenhemel in de Thar woestijn

Het bedje wordt klaargezet en het is tijd om te gaan slapen. Je slaapt op een bedje verhoogd van de grond in de open lucht. Zodra je gaat liggen ontwaakt er een bizarre sterrenhemel boven je hoofd, hier kun je eindeloos naar kijken. Omringd door zand, rust en het licht van alle fonkelende sterren aan de hemel val je heerlijk in slaap. De volgende ochtend wordt je weer gewekt door de meest geweldige zonsopgang, waarbij de hele woestijn wordt verlicht met oranje zonlicht. Een magisch begin van de dag. Na een kopje chai thee en een lokaal ontbijtje is het weer tijd om op de kameel te gaan. Onderweg maak je weer een mooie tocht terug naar het beginpunt. Uiteindelijk wordt je weer met de jeep terug gebracht naar Jaisalmer.

Dit is ongetwijfeld een bijzondere en onvergetelijke ervaring om nooit te vergeten!

DIT WIL IK OOK DOEN! Boek je 2-daagse kamelen safari in India gemakkelijk bij Karan Desert Safari in Jaisalmer.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close