Must do: Zeilen met Bacalar Sailing

Samen met Bacalar Sailing hebben wij het prachtige meer van Bacalar ontdekt. We mochten mee voor een zeiltochtje over dit bijzondere meer. Ook wel het meer van de zeven kleuren blauw genoemd. Door de diepte verschillen heeft het meer dus ook veel kleur verschillen. Met een zeilboot ga je echt van donkerblauw, naar heel lichtblauw en vervolgens boven een cenote naar bijna zwart blauw. Heel bijzonder!

Pirate Channel

Tijdens de zeiltocht samen met Jaime en zijn vriendin Sieglinde zijn we naar drie verschillende plekken geweest op het meer. De eerste stop was bij Pirate Channel. Dit is een smal kanaaltje dat in verbinding staat met een ander meer en uiteindelijk met zee. Vroeger kwamen de piraten hier door heen om het plaatje Bacalar aan te vallen, vandaar de naam Pirate Channel. Het water hier is zo helder en blauw, heel mooi. Een heerlijke plek om te zwemmen of te relaxen in het aangename water. Het lijkt echt net alsof je op de Maledieven bent.

Bacalar Sailing

Bacalar Sailing

Black Cenote

De volgende stop is de Black Cenote. Dit is een 90 meter diepe cenote aan de rand van het meer. Als je er naartoe vaart zie je ineens het kleur verschil. Van licht blauw naar bijna pik zwart. We gingen met de zeilboot over de rand van de cenote, hier zie je onder je ineens een soort van ‘muur’ recht naar beneden gaan. De zeilboot werd voor anker gelegd en we konden het water in om te snorkelen. Zo kun je zwemmend langs de rand van de cenote en kijk je in een diep gat. Na het snorkelen stond er vers fruit en water voor ons klaar op de boot, top geregeld!

Bacalar Sailing

Bacalar Sailing

Bird Islands

Als laatste gingen we langs de Bird islands, dit zijn kleine eilandjes in het meer gelegen tussen het helder blauwe water. Het lijkt hier net alsof je op zee bent, maar je vaart gewoon over een meer. Heerlijk om te zwemmen dus in het zoete water. Op de Bird Islands leggen ooievaars hun eieren in het broedseizoen. Daarom zijn de eilanden beschermd en kun je er alleen vanaf een afstandje naar kijken. Al met al zijn we 4 uur bezig geweest met de tocht, inclusief zwemmen, chillen en snorkelen. Echt een aanrader als je hier ooit naar toe gaat;).

Check de bovenstaande dronebeelden om een beter idee te krijgen van ons zeilavontuur met Bacalar Sailing!

Bacalar Sailing

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close