Soma Houseboats

We zijn in India in de staat Kerala. Kerala ligt in het zuiden van India en staat bekend om de backwaters, een gebied vol met meren, kanalen en rivieren. De beste manier om de backwaters te verkennen is met een traditionele houseboat. En dat is nou precies wat wij hebben gedaan met één van de boten van Soma Houseboats.

Om 12 uur stonden we klaar op de kade waar we konden inchecken in onze privé woonboot voor 1 nachtje. Inclusief kok en kapitein hebben wij met deze luxe traditionele boot een tochtje gemaakt door dit bijzondere gebied. Je vaart door meertjes en kanalen die omringd zijn door honderden palmbomen, rijstvelden en kleine dorpjes. Echt een super relaxte manier om de omgeving te verkennen.

De boot zelf was echt prachtig! Het had een ruime slaapkamer met het allerfijnste bed waar we tot nu toe in India in geslapen hebben, een ruime badkamer met alle faciliteiten en een soort open woonkamer onder een bamboe kap aan de voorkant van de boot. Hier stond een eettafel, twee chil stoelen en nog een relax bank vlak achter de kapitein. Onderweg vertelde de kapitein dingen over de omgeving.

Het eten op de boot was ook goddelijk! Na twee uurtjes varen stond rond 2 uur een uitgebreide lokale lunch voor ons klaar. Er stonden wel 8 verschillende schaaltjes voor onze neus met allemaal lekkere verse gerechtjes. Heerlijk! Met een volle buik hebben we de rest van de middag gevaren tot half 6. Toen werd de boot geparkeerd voor de avond. Aan het einde van de middag kregen we nog een kopje thee met gebakken banaan en ’s avonds stond er weer een mega uitgebreid dinner voor ons klaar. Wederom verschillende schaaltjes met lokaal eten, wat genieten.

De volgende ochtend, na een goed geslapen te hebben, stond er weer een ontbijt voor ons klaar. Met vers fruit, juice, omelet en andere lokale gerechten. Ik denk dat we al dat lekkere eten wel gaat missen. Om 9 uur zijn we weer terug gevaren naar de haven waar we helaas alweer afscheid moesten nemen van de boot.

Soma Houseboats is echt een aanrader als je een nachtje op houseboat wilt doorbrengen. We hebben enorm genoten van de luxe kamer, het overheerlijke eten, het mooie uitzicht en het vriendelijke personeel!

Close
Social Globe © Copyright 2018. All rights reserved.
Close