Must do: Nachtje slapen op een traditionele houseboat

Kerala ligt in het zuiden van India en staat bekend om de backwaters, een gebied vol met meren, kanalen en rivieren. De beste manier om de backwaters te verkennen is door een nachtje te slapen op een traditionele houseboat. En dat is nou precies wat wij hebben gedaan met één van de boten van Soma Houseboats. Kom met de beelden hieronder alvast een beetje in de stemming.

Je kunt natuurlijk met een gewoon bootje een tocht maken, maar nog leuker is om dit te doen met een luxe traditionele houseboat. Dit is een luxe privé woonboot waar je een 1 nachtje (of meerdere) op kunt verblijven terwijl je rondgevaren wordt door de prachtige omgeving. Je huurt de boot inclusief kok en kapitein, dus je hoeft zelf nergens meer naar om te kijken. Je vaart door meertjes en kanalen die omringd zijn door honderden palmbomen, rijstvelden en kleine dorpjes. Echt een super relaxte manier om de omgeving te verkennen.

Wat kun je verwachten van de boot?

De boot zelf is echt prachtig! Er zijn verschillende organisaties die verschillende soorten boten verhuren, wij hebben zelf hele goede ervaringen bij Soma Houseboats. De boot van deze organisatie heeft een ruime slaapkamer met een heel fijn bed, een ruime badkamer met alle faciliteiten en een soort open woonkamer onder een bamboe kap aan de voorkant van de boot. Hier staat een eettafel, twee chil stoelen en nog een relax bank vlak achter de kapitein. Onderweg verteld de kapitein verschillende weetjes over de omgeving.

Verse gekookte lokale gerechten

Het eten op de boot is ook echt goddelijk! Na twee uurtjes varen staat rond 2 uur een uitgebreide lokale lunch voor je klaar. Je krijgt wel 8 verschillende schaaltjes met allemaal lekkere verse gerechtjes. Heerlijk! Met een volle buik ga je de rest van de middag gevaren tot een uur of half 6. Daarna wordt de boot geparkeerd voor de avond. Aan het einde van de middag krijg je nog een kopje thee met gebakken banaan en ’s avonds staat er weer een mega uitgebreid diner voor je klaar. Wederom met verschillende schaaltjes met lokaal eten, echt genieten!

De volgende ochtend, na een goed nachtje slaap, staat er weer een ontbijt voor je klaar. Met vers fruit, juice, omelet en andere lokale gerechten. Om een uur of 9 vaar je weer terug naar de haven en moet je helaas alweer afscheid nemen van deze mooie luxe boot. Tenzij je natuurlijk meerdere nachtjes hebt geboekt! Maar onze ervaring is dat 1 nachtje meer dan voldoende is, dan heb je de hele omgeving wel gezien.

Ook een nachtje slapen op een traditionele houseboat?

Soma Houseboats is echt een aanrader als je een nachtje op houseboat wilt doorbrengen. We hebben enorm genoten van de luxe kamer, het overheerlijke eten, het mooie uitzicht en het vriendelijke personeel!

Meer over India?

Op zoek naar de ultieme reisroute door Noord-India of tips voor een nachtje slapen in de Thar woestijn of een fietstocht door Dehli? Lees hier alles over India.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close