Must do: Hike Santa María Vulkaan

We zijn in Guatemala! Het land van de vulkanen. We zijn nu al twee weken in Xela (Quetzaltenango) en het werd tijd om de Santa María vulkaan te beklimmen. Deze vulkaan kun je namelijk zien vanuit de stad.  Met een groepje medestudenten van onze taalschool in Xela hebben we de Santa María vulkaan beklommen. Om 5:00 zijn we opgestaan en met een chicken bus (oude Amerikaanse schoolbus) naar de voet van de vulkaan gegaan. Daar begon onze 3 uur durende klim naar de top. Toen we aankwamen was er nog erg veel mist en konden we de top van de vulkaan nog niet zien.

Na een tijdje trok de mist weg en hadden we een prachtig uitzicht over de stad en zagen we eindelijk de top. In het begin liepen we vooral door landbouw velden, hier was het nog erg fris. Gelukkig hadden verschillende lagen outdoor kleding aan. Vooral de Merino wollen shirts deden goed hun werk, deze zijn echt top voor een hike. Ze drogen snel en je ruikt niets;).

Santa Maria Vulkaan

Het laatste stuk was zwaar en vermoeiend omdat we bijna op 3800 meter hoogte waren. Maar uiteindelijk hebben we de top bereikt en werden we beloond met een prachtig uitzicht!! Er waren ook locals op de top die een ceremonie aan het houden waren, bijzonder om te zien. We hadden erg geluk met het weer, er was regen voorspeld maar het is de hele tijd droog gebleven. Bekijk de beelden hierboven!

Santa Maria Vulkaan

Santa Maria Vulkaan

 

 

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close