Hier in Jaipur vind je de allerlekkerste Lassi ooit!

Lassi, als je in India bent geweest heb ongetwijfeld dit lekkere frisse drankje geproefd. Ben je nu in India en heb jij nog geen Lassi besteld? Dan zou ik dit zo snel mogelijk doen, want dit lekkere verfrissende drankje is een must try tijdens je reis door India.

Wat is een lassi?

Een lassi is een heerlijk verkoelend drankje op basis van yoghurt, water en suiker. Het klinkt niet heel bijzonder maar het is verrassend lekker. Je kunt het drankje gewoon naturel bestellen maar ook in allerlei smaken met fruit of specerijen. Ananas, kardemon, munt, banaan, mango, aardbei, rozenwater en ga zo maar door. Onze favoriet blijft toch de mango lassi. Deze smaak is ook eigenlijk overal in India wel te vinden.

Hier bestel je de allerlekkerste lassi ooit in Jaipur

Tijdens onze twee maanden door India hebben wij meerdere lassi’s geproefd, maar 1 lassi springt er met kop en schouders bovenuit. Dit is de allerlekkerste lassi die we ooit geproefd hebben in India. Dit specifieke drankje koop je bij Lassiewalla in Jaipur. Van de buitenkant ziet het er niet direct uit als een aantrekkelijke plek om een lassi te kopen. Het eerste wat je ziet is waarschijnlijk een muur van opgestapelde terracotta bekers. De vers gemaakte lassi wordt namelijk geserveerd in deze bekers van terracotta klei. Hierdoor blijft het drankje lekker koel!

Wat je krijgt is een milkshake-achtig romige wit drankje op basis van yoghurt, water en suiker. Er zit een wat dikkig laagje wei op de lassi. Zo’n laagje die je ook van je oma’s zelfgemaakte toetje schraapt als je daar niet van houdt. De ene vindt het heerlijk en de ander walgelijk. Dus hou je van dit laagje dan geeft dit een extra dimensie aan je lassi. Vind je dit zoals ons heel vies dan wip je deze gewoon in de prullenbak met je houten lepeltje en kun je alsnog van een heerlijke lassi genieten. Het gaat namelijk om de romige inhoud onder het laagje, je wordt dan beloond door een heerlijk verfrissend drankje.

Wees gewaarschuwd, als je deze lassi eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders! Thank me later!

PROEVEN? Koop de lassi bij Lassiwalla in Jaipur, Shop 312, Mirza Ismail Rd

Meer lezen over India?

Op zoek naar de ultieme reisroute door Noord-India of tips lezen voor een nachtje slapen in de Thar woestijn? Lees hier alles over India.

Close
Social Globe © Copyright 2023. All rights reserved.
Close